Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 11.12.2016.
08:21
Vestionline A
Džihadisti Islamske države ponovo su ušli u drevni sirijski grad Palmiru, odakle su proterani pre devet meseci, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.
Utorak 13.12.2016.20:14
Мој савет овим џихадистичким главосечама је да пређу на подземни начин живота као пацови, глисте, кртице или ровци. Овако јурцајући тенковима и џиповима добијеним од евроамеричко-сунитске коалиције коју чине 60 држава "пријатељи Сирије", јер немају фабрике оружја, изгинуће до последњег на општу радост читавог човечанства, а посебно напаћених сиријаца. Тамо под земљом биће им лепо и безбедно, као вијетнамцима за време америчких бомбардовања Вијетнама, када је сваки амерички пилот надлетао и бомбардовао 40 квадратних километара територије, засипајући је теписима бомби.
Utorak 13.12.2016.20:15
Главосече јесу освојиле нафтно поље северозападно од Палмире и заузеле Каср-ал-Хабат (јужно од града), али да су ушли у сам град нема ни говора. Политика би могла да ради свој посао и бави се новинарством, уместо што се бави превођењем свакаквих бедастоћа са Запада. Узгред, јесам ли ја једини коме је сумњиво што су покренули офанзиву у исто време кад је у Алепу закључено примирје?
Utorak 13.12.2016.20:15
Према добро обавештеним изворима, у источном Алепу се налази велики број западних војних стручњака – из Сједињених Држава, Француске и Немачке, безнадежно опко-љених, који се баве војним планирањем операција тероориста. Њихово присуство заједно са ан-Нусром, Ахрар аш-Шамом и Фатах аш-Шамом показује ко управља терористичким групама, за које су се дуго заузимали Стејт департмент и лично Џон Кери. По среди је директно учешће УСА у деловању терористичких група. Нико, чак ни званични Вашингтон није избрисао ан-Нусру и Фатах аш-Шам са листе терористичких организација. А сада се испоставило да су западни војни експерти пружали овој терорист. групи непосредну помоћ. И помагаће им све до последњег Арапа шиита, последњег хришћанина и последњег Курда на Блиском Истоку
Utorak 13.12.2016.20:16
Дакле, на основу извештаја оног,,видовњака" из Лондона, освојена је Палмира а сутра вероватно и цела Сирија. А Руси који су тамо кажу: Пальмира находится под контролем сирийской армии! "Еще раз повторю, что Пальмира под контролем армии и ополчения. ИГ проводит сильные атаки, но на данный момент они отражены. За террористами остаются несколько высот на горной гряде Ат-Тар, атаки идут сразу с нескольких сторон". Ово наводим само из разлога што је Политика озбиљан листа и тако треба да се понаша!!!
Utorak 13.12.2016.20:16
Сиријска армија води жестоке борбе с ДАЕШ-ом на прилазима Палмири у неколико праваца, рекао је сиријски војни извор. Према његовим речима, овај историјски град је под контролом сиријске армије. „Сиријска армија и устаници воде жестоку борбу против ДАЕШ-а у областима Џазал и Шаер, крајње је напета ситуација у планинском венц Тар. Одреди армије су се прегруписали и напустили неколико висоравни на овом планинском венцу“, саопштио је извор. Према његовим речима, борба се води изван Палмире. „Историјска Палмира је и даље под контролом армије. Данас и јуче смо заједно одбили низ моћних напада на град. Терористи покушавају да изведу јуриш из неколико праваца“, навео је извор. Поједини светски медији објавили су да је ДАЕШ поново упао у Палмиру и да се воде жестоке борбе у центру града што уопште није истина. Постоје и други извори информација а не само некаква "Опсерваторија" која углавном пласира неистине!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)